Whiteboard StickyNotes
Keen Design

KUDO: Keen UX Development & Organization

geschreven door
Hans Kemp

Geschreven door

Hans Kemp - juli 2020

3 minute read

Per 1 juli zal ik bij Keen Design een nieuw onderdeel opzetten dat zich gaat bezighouden met het ontwikkelen van de UX design maturity van organisaties. Gebaseerd op het programma dat ik bij Schaal+ heb ontwikkeld ga ik mijn ervaring in het UX design vakgebied en mijn didactische vaardigheden inzetten om organisaties op verschillende manieren bij te staan in hun digitale transformatie.

 

De digitale transformatie 

Veel opdrachtgevers hebben grote stappen gezet in de digitale transformatie van hun organisatie. Een steeds belangrijker wordend onderdeel daarin is het ontwikkelen van de UX design competenties binnen de organisatie. Afgelopen jaren heb ik voor Schaal+ een programma voor ‘young professionals’ ontwikkeld waarin we jonge ontwerpers (bachelor en master) helpen te landen bij opdrachtgevers organisaties. 

 

Professionele en persoonlijke ontwikkeling 

Bij Keen gaan we dit programma aanbieden aan UX designers die bij opdrachtgevers in dienst zijn en stappen willen zetten in hun professionele ontwikkeling. Het zes maanden durende programma ‘UX Professionals’ biedt de deelnemers extra verdieping in de vorm van masterclasses en intervisie gericht op relevante kennis en vaardigheden.

In aanvulling hierop bevat het programma een on-the-job coachingstraject, waarin deelnemers persoonlijke begeleiding krijgen bij het in de praktijk brengen van deze kennis en vaardigheden in de context van de organisatie waar zij werkzaam zijn. Met als resultaat de ontwikkeling van de UX design competenties in deze organisaties. 

 

Mijn passies 

Voor mijzelf biedt dit programma de mogelijkheid om met twee van mijn passies bezig te kunnen zijn. Allereerst vind ik het altijd in beweging zijnde vakgebied van UX design gewoon erg interessant. Hoewel ik mijn loopbaan ben begonnen in een periode dat het begrip ‘user experience’ nog moest worden uitgevonden, zijn er steeds weer nieuwe inzichten om te ontdekken. ‘Never a dull moment’ op dit snijvlak van technologie en mensen, wat mij betreft.  

Daarnaast heb ik in de loop der jaren ontdekt dat ik ook een passie heb voor het coachen van mensen binnen het UX design vakgebied. Ruim 10 jaar ben ik actief geweest in het hoger onderwijs, als coach, onderwijscoördinator en -ontwikkelaar. Bij Schaal+ heb ik met veel plezier beide passies kunnen combineren in een professionele context, in plaats van een onderwijscontext. 

 

Nieuwe proposities 

Ik wil dit verder gaan uitbouwen voor de opdrachtgevers van Keen. Gezien de portfolio van Keen, kunnen we opdrachtgevers meer opties bieden om de UX design competenties in hun organisatie te ontwikkelen. Zo ga ik varianten ontwikkelen van het programma, gericht op andere doelgroepen zoals UX design leads. 

Verder zullen we voor specifieke opdrachtgevers diverse incompany trajecten ontwikkelen, op maat gemaakt voor de organisatie en gaan we UX maturity reviews aanbieden, zodat ook organisaties kunnen worden gecoacht in de ontwikkeling van hun UX design maturity. 

 

Ambitie 

Daarmee is dit voor mij een logische volgende stap om na de coaching in het hoger onderwijs, de coaching in het kader van professionele ontwikkeling bij Schaal+, nu dan organisaties te ‘coachen’ in de ontwikkeling van hun UX design competenties, als een volwaardig onderdeel van Keen en de portfolio van Keen. Dat is mijn ambitie. 

 

Benieuwd geworden naar UX Development & Organization bij Keen?

UX Development and Organization

Hans Kemp - Keen Design